Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mini-Elfstedentocht deel II

27/03/2022 @ 10:00 - 16:00

Aan het begin van dit jaar goed gestart met een bestuursvergadering aan de koffietafel bij Klaas en Marianne Aafjes. Resultaat o.a. een agenda voor de ALV op 10 april a.s. Op het laatste blad van het vorige nummer stond bij de kalender; “Helaas, helemaal leeg!” Dus je bent bij deze uitgenodigd voor de mini Elfstedentocht in Exmorra, op zondag 27 maart 2022. Reden wij in 2021 de zuidlus. Nu gaan wij de noordlus van de tocht der tochten rijden. Wij zullen natuurlijk proberen het beroemde bruggetje van Bartlehiem te passeren. Waarschijnlijk ligt er geen ijs, dus wij rijden er overheen voor alle duidelijkheid.

Wij worden vergezeld van de lokale omroep Zuidwest Friesland, die tot nu toe een aantal afleveringen van hun programma Motorgek op YouTube heeft gezet. Neem maar eens een kijkje op je You tube kanaal. Vooral de eerste twee afleveringen vind je waarschijnlijk leuk. Deze rit telt mee voor de toercompetitie en ondergetekende doet de administratie. Op de ALV zal een oproep voor een nieuwe toercommissaris worden gedaan. Wordt deze niet gevonden dan is mijn voorstel, dat degene die een rit organiseert dat dan bij houdt. Ik leg een verzamelstaat aan en draag de eindverantwoording.

Niet helemaal zeker is of wij nog een pitstop maken bij een motorgek in It Heitelan tijdens de toerrit. Wat wel zeker is, dat je in het februari nummer van BigTwin een mooi artikel kunt lezen over de ontwikkeling van de Norton Dominator. Contact gehad met hun redactie voor toestemming plaatsing clubblad/website, maar dat werd ons niet gegund om een begrijpelijke reden.

Planning:

  • Rond de klok van 10 uur word je verwacht in dorpshuis. Dit is een gelegenheid die gerund wordt door vrijwilligers en zodoende is Wopke opperhoofd van de bierpomp. Nu zal je daar bij aankomst geen trek in hebben, maar wel aan koffie, soep en broodjes. Ook is de toko verwarmd. M.a.w. Jet en Boukje zijn de keukenprinsessen. Nadat de rit voltooid is wordt hier ook afscheid van elkaar genomen. Mogelijk dat je dan wel “a one for the road”drink nodig bent.
  • Rond 12.00 uur vertrekken wij om het tweede deel van de Elfstedentocht te rijden, maar dan in noordelijke richting. Dat vormt de lus Bolsward-Harlingen-Franeker-Dokkum-Leeuwarden-Bolsward. De rit is ongeveer 100 kilometer lang en gaat meetellen voor de toercompetitie.

Voor opgave bellen of mailen met Wopke Brander of Johan Swieringa. Zie contactgegevens hieronder.

So get on your bikes and ride out to Fryslan. Fingers crossed for a lazy and sunny Sunday Afternoon.

Namens Boukje, Wopke, Jet en Johan word je welkom geheten.

Oant sjen!

Gegevens

Datum:
27/03/2022
Tijd:
10:00 - 16:00
Evenement Categorie:

Organisatoren

Johan Swieringa
Wopke Brander

Locatie

It Honk
Dorpsstraat 50
Exmorra, 8759 LE Nederland
+ Google Maps

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We sturen regelmatig nieuwsbrieven met actuele informatie en aankomende evenementen

Je bent succesvol ingeschreven